nl nl en en

Duurzaamheid in toeleveringsketens vermindert risico

Nieuw onderzoek van de University of Liverpool laat zien dat duurzame supply chain-praktijken of SSCP’s bedrijven helpen om hun financiële risico te verminderen. Een dergelijke risicovermindering is vooral belangrijk voor bedrijven met complexe en efficiënte toeleveringsketens.

VBDO heeft de afgelopen jaren de jaarlijkse rapporten van de Responsible Supply Chain Benchmark (RSCB) gepubliceerd. Op basis van de gegevens van de RSCB-rapporten die tussen 2006 en 2012 zijn gepubliceerd, is een longitudinaal onderzoek uitgevoerd om te onderzoeken of en wanneer het beheren van toeleveringsketens op een duurzame manier, bedrijven kan helpen financiële risico’s te verminderen zoals beoordeeld door beurzen.

Die belangrijke bevindingen zijn gedocumenteerd in een onderzoekspaper dat is geaccepteerd voor publicatie in het International Journal of Operations & Production Management, een top wetenschappelijk tijdschrift in operations management. Dit document is online beschikbaar.

VBDO hoopt dat dit onderzoek bedrijven zal aanmoedigen deel te nemen aan SSCP’s om financiële risico’s te verminderen en hen in staat zal stellen de urgentie van hun SSCP-investeringen te beoordelen.