nl nl en en

Stagevacature Projectmedewerker aandeelhouders engagement

Heb jij affiniteit met duurzaamheid én maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wil je ervaring opdoen binnen een jong en dynamisch team en je professionele netwerk vergroten? De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair die VBDO ondersteunt in engagement met 40 beursgenoteerde bedrijven rondom hun Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA).

Werkzaamheden

Als stagiair ondersteun je bij de voorbereiding op aandeelhoudersvergaderingen, het organiseren van seminars en het voeren van 1-op-1 gesprekken met de 40 bedrijven. Op de AVA van beursgenoteerde bedrijven (eg. Philips, Ahold Delhaize en ING) stelt VBDO vragen over het duurzaamheidsbeleid aan leden van de Raad van Bestuur. Hiermee stimuleren we bedrijven duurzamer te ondernemen. Je analyseert hiervoor de jaarverslagen van deze bedrijven om hun duurzaamheidsprestaties te beoordelen en kritisch-constructieve vragen op te stellen. Daarnaast voert VBDO jaarlijks gesprekken met bedrijven om hen te activeren meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook organiseren wij seminars rondom duurzaamheidsthema’s, bijvoorbeeld over mensenrechten of klimaat.

Lees de volledige vacaturetekst:
Stagevacature Projectmedewerker aandeelhouders engagement