Duurzaam verzekeren en de EU Green Deal (Achmea IM)

  • Datum: 03/06/2021
  • Tijd: 10:30 - 12:00
  • Locatie: Online

Terugkijken webinar

Het webinar ‘Duurzaam verzekeren en de EU Green Deal’ van Achmea IM gaat over de wet- en regelgeving die vanuit de EU Green Deal op de financiële sector afkomt. Wat wil Europa hiermee bereiken en wat betekent die wetgeving voor de verzekeringssector?

Programma

Op deze en andere vragen ging Diederik Samsom tijdens dit webinar antwoord. Diederik Samsom is sinds 2019 werkzaam als kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans en met hem verantwoordelijk voor de Europese Green Deal en de Europese Klimaatwet die een grote impact hebben op de financiële sector.

Na zijn keynote ging hij in gesprek met twee vertegenwoordigers van de verzekeringssector: Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars en Angélique Laskewitz, directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Deelnemers konden online input geven aan dit rondetafelgesprek.

Bianca Tetteroo, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, leidde het webinar in.