Aanmelden VBDO jubileum workshop NGO

VBDO jubileum - Keuze NGO workshop

Naam(Required)
Keuze workshop(Required)
*U kunt uit één van de bovenstaande workshops kiezen. Naar aanleiding van uw keuze wordt u tijdens het event automatisch naar de juiste digitale omgeving verwezen. Wanneer u geen keuze maakt, wijst de organisatie een plek aan u toe.

Omschrijving workshops

Wereld Natuur Fonds

WWF-NL presenteert Dragon’s Den
Pitches van WWF-NL partners Human Kind Group (biovergisting) en Hoi An Roastery (koffie) en hun inspanningen om directe impact te hebben op het milieu, de etnische minderheden koffie boeren en alle belanghebbenden door schaalvergroting.

IUCN-NL

Bonding met biodiversiteit: mitigeren en investeren
In deze sessie staan we stil bij het onlangs uitgebrachte rapport van VBDO & IUCN NL over de mate waarin Nederlandse financiële instanties al op weg zijn met het integreren van biodiversiteit. Verder: naast randvoorwaarden voor biodiversiteit, bv in geval agrocommodities, wat zijn investeringsmogelijkheden vanuit een landschapsbenadering om die biodiversiteit te ondersteunen?

Save the Children

Wat de Financiële sector doet én kan doen in de Strijd tegen Kinderarbeid – Stand van Zaken & Best Practices
Kinderarbeid is een complex en wijdverspreid probleem, aanwezig in vrijwel alle beleggingsportefeuilles. In deze workshop gaan we in op wat daar aan te doen is en de positieve rol die de financiële sector kan spelen. We gaan hierbij specifiek in op een model dat Save the Children in samenwerking met ING aan het ontwikkelen is die impact concreet maakt.

Unicef

Meer informatie volgt.

World Animal Protection

De belegde boterham
De wereldwijde expansie van industriële veehouderij brengt grote (en kostbare) risico’s met zich mee voor klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Voor een duurzame wereld is een transitie nodig naar een ander voedselsysteem, dat niet voornamelijk steunt op dierlijke eiwitten, maar op plantaardige. Hoe kunnen beleggers daaraan bijdragen?