nl nl en en

NN Group winnaar Tax Transparency Award 2021

NN Group is voor het derde jaar op rij winnaar van de Tax Transparency Award. NN scoorde 32 van de 35 punten, gelijk aan vorig jaar. De tweede plaats gaat naar Philips (31 punten). 

De resultaten van de VBDO Tax Transparency Benchmark worden jaarlijks beoordeeld door vijf juryleden, met een achtergrond of specialisatie in belastingtransparantie. De jury bestond dit jaar uit Hans Gribnau (Universiteit Leiden & Tilburg University), Irene Burgers (RUG), Klaas Bangma (FNV), Anna Gunn (Artikel 104 & Universiteit Leiden) en Michiel van Esch (Robeco). De beoordeling van de jury is belangrijk omdat zij niet alleen de score van de deelnemende bedrijven bepalen, maar zich ook uitspreken over gewenste verbeteringen.

De jury feliciteert NN Group onder meer met de diepgang van hun fiscale strategie en de uitgebreide risicoparagraaf. “Dit jaar ziet de jury, gezien de kleine verschillen in de top van de ranglijst, reden om Philips eervol te noemen, zowel voor de enorme vooruitgang die het heeft geboekt als voor de kwaliteit van haar fiscale rapportage”, staat in het rapport.

De Tax Transparency Benchmark komt jaarlijks tot stand in samenwerking met PwC.

Tax Transparency Seminar 2021

De opnames van het seminar vindt u hier op onze website.