nl nl en en

Emiek Heemstra en Florine Kits van Heijningen nieuw bij de VBDO

Recent werd het VBDO-team aangevuld met twee nieuwe projectmanagers, Florine Kits van Heijningen en Emiek Heemstra. We zijn enorm blij dat ze ons zijn komen versterken. Ze schreven voor de gelegenheid een korte introductie:

Emiek Heemstra

‘Tijdens mijn studie Internationale Ontwikkelingsstudies en stage bij Greenpeace Nederland ben ik me steeds meer gaan bezighouden met duurzaamheid en de transitie naar een rechtvaardige samenleving. Ik leerde dat er meer nodig is dan alleen het veranderen van jouw eigen gedrag als consument: verantwoorde keuzes door ondernemers en investeerders zijn minstens zo belangrijk.
Daarom wil ik me op dit gebied blijven inzetten en ontwikkelen, en ik ben blij dat ik bij VBDO de kans krijg om in een leuk en gemotiveerd team te werken aan een duurzamere financiële sector.’

Florine Kits van Heijningen

‘Tijdens mijn studies International Relations en mijn masters Midden-Oosten studies en Law & Politics of International Security, werd ik dagelijks geconfronteerd met grote maatschappelijke vraagstukken. Hierdoor groeide bij mij de wens om een bijdrage te leveren aan het creëren van oplossingen hiervoor.

Het is dan ook motiverend dat ik mij bij de VBDO dagelijks kan inzetten voor thema’s als klimaat en mensenrechten. De collega’s zijn enorm enthousiast en deskundig en ik leer ontzettend veel. Het geeft voldoening om samen te werken aan een duurzamere wereld.’