nl nl en en

Stageplek: videoproductie Better World Business

 • Duur stage – juni 2024 – drie of vier maanden, 3 of 4-daagse werkweek
 • Vergoeding – 500 euro (op basis van 4 dagen p/week)
 • Deadline – Maandag 17 juni 2024

Better World Business is het YouTube kanaal van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het kanaal biedt een podium aan jonge, duurzame ondernemingen die een positieve impact maken op mens, milieu en maatschappij. Bij ons krijg je de kans en volledige vrijheid bij het maken van nieuwe afleveringen en het beheren van dit kanaal. Met maar één doel: zoveel mogelijk nieuwe abbonnees!

Vorig jaar is er een pilot gestart met dit kanaal, waarin we in de wereld duiken van impact ondernemen en we vragen stellen over o.a. duurzaamheid, innovaties, financiering en het bijdragen aan een betere wereld. Hoe doen deze commerciële wereldverbeteraars dat, en wat drijft ze? Jij gaat met je camera op pad voor het op beeld en geluid krijgen van alle antwoorden.

 Je krijgt in deze stage niet alleen enorm veel vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid, je mag ook naar aanleiding van je eigen interesses voor een groot deel zelf bepalen welke kennis en kwaliteiten je wilt ontwikkelen.

Wat ga je doen?

We zoeken vanaf juni een energieke en zelfstandige communicatiestagiaire voor minimaal 3 maanden, die naar eigen inzicht nieuwe afleveringen kan maken voor Better World Business. Het kanaal richt zich op jongeren met interesse in duurzaam beleggen en/ of ondernemen. Eén van de belangrijkste onderdelen is dan ook het interviewen van jonge, succesvolle impactondernemers.

Heb je een bredere interesse in communicatie dan alleen videoproductie voor social media? Dan krijg je de volle ruimte voor het ondersteunen van onze communicatiemanager Olivier, in alles wat er nodig is bij het uitvoeren van een succesvolle communicatie- & PR-strategie. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van persberichten, opstellen van direct mailings of het maken van podcasts. Daarbij kijken we vooral waar jouw kracht en interesses liggen, welke taken jij graag wilt oppakken. Er is genoeg te doen!

Wat verwachten wij van jou?

Je:

 • Hebt affiniteit met duurzaamheid en de missie van de VBDO;
 • Vindt het leuk om aan de slag te gaan met het opzetten en uitbouwen van een (nieuw) YouTube kanaal;
 • Bent behendig met het maken en editen van relatief goeie foto’s en/of video’s met je telefoon en je kan jezelf goed presenteren;
 • Bent niet schuw om de telefoon te pakken of in de pen te klimmen voor het benaderen van mensen die je nog niet kent;
 • Volgt een HBO of universitaire opleiding in de richting van communicatie en/of media;
 • Bent leergierig, creatief en neemt verantwoordelijkheid voor het zelfstandig boeken van resultaat;
 • Vindt het leuk om je vast te bijten in een nieuw onderwerp en je dat eigen te maken;
 • Hebt een goede schrijfvaardigheid in NL;
 • Voorkennis van de onderwerpen is niet vereist, interesse natuurlijk wel!

Wat bieden wij jou?

 • Het opdoen van zeer waardevolle kennis en ervaring met ondersteuning vanuit een professionele en zeer invloedrijke organisatie;
 • De kans voor het uitbreiden van je netwerk met contacten binnen de financiële sector, bij duurzame ondernemers en NGO’s;
 • De vrijheid in het maken van je eigen keuzes en de mogelijkheid zelfstandig te werken;
 • Een klein en hecht team van jong en oud met een zeer informele sfeer;
 • Goede begeleiding met actieve coaching;
 • Een sfeervol kantoor waar je kunt werken in hartje Utrecht;
 • Een stagevergoeding van 500 euro per maand op basis van een 4-daagse werkweek.

Interesse?

Laat het Olivier weten! Je kan uiterlijk 1 juli starten en de stageperiode duurt in overleg tussen de 3 en 4 maanden, op basis van een 4-daagse werkweek (afwijken van startdatum en/of aantal dagen is mogelijk in overleg).

Je kan afwisselend thuis en op kantoor werken. Binnen de stage is eventueel ruimte verdieping en opdrachten vanuit je opleiding. Stuur een korte, persoonlijke introductie plus je CV of LinkedIn profiel naar Olivier Hofman. Je kan ook bij Olivier terecht voor vragen over de vacature op 06 4390 3332 of via olivier.hofman@vbdo.nl.

Over de VBDO

Wij zijn de VBDO. Iedere dag zetten wij ons in voor het beter maken van de wereld. Dat doen we door het verduurzamen van de Nederlandse kapitaalmarkt. Ofwel: zorgen dat al die miljarden die we in Nederland beheren, in goede zaken worden belegd. Want waar wij vandaag ons geld in investeren, bepaalt voor een groot deel hoe de wereld er morgen uitziet.