nl nl en en

Ons werk

De VBDO richt zich met haar activiteiten op de financiële sector én op de reële economie.

Engagement

De VBDO gaat het gesprek aan met bedrijven omtrent hun duurzaamheidsprestaties en bezoekt de algemene vergadering van aandeelhouders van de grootste Nederlandse ondernemingen. Tijdens deze vergaderingen stelt een VBDO-woordvoerder vragen en verzoekt om specifieke toezeggingen op milieu-, sociale en bestuurlijke thema’s. Deze engagement heeft als doel om duurzame bedrijfsvoering hoog op de agenda van het bestuur te zetten en bedrijven te bewegen de lat hoger te leggen.

Benchmarks

De VBDO heeft een leiderschapspositie op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van benchmarks. Deze vergelijkende onderzoeken dienen om prestaties op het gebied van duurzaam beleggen transparant te maken en te verbeteren. De VBDO creëert een race naar de top door koplopers te identificeren en het delen van good practices te faciliteren.

Voorbeelden van benchmarks:

  • VBDO Benchmark Responsible Investment by Pension Funds in the Netherlands
  • VBDO Benchmark Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands
  • VBDO Tax Transparency Benchmark
  • Corporate Human Rights Benchmark

Kennisdeling

De VBDO initieert kennisopbouw en deelt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen. De VBDO organiseert evenementen zoals seminars, webinars, rondetafelgesprekken en masterclasses. Daarnaast deelt de VBDO publicaties zoals themastudies, genereert ze media-aandacht en biedt peer reviews aan.