Kennisdeling

VBDO brengt verschillende stakeholders bij elkaar om kennis te ontwikkelen over duurzaam beleggen. Denk hierbij met name aan pensioenfondsen, verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, bedrijven en ngo’s. VBDO organiseert meetings, publiceert studies en deelt kennis in de media. Wij werken continu aan kennis- en leiderschapsontwikkeling op innovatieve thema’s in de sector. Om aan innovatie bij te dragen op onderwerpen die er echt toe doen, is het VBDO Innovatiefonds opgericht.

VBDO Meetings

In samenwerking met onze leden organiseert VBDO Ronde Tafels, seminars en masterclasses. Deze VBDO Meetings dragen bij aan kennisdeling en capacity building gericht op verduurzaming van het financieel systeem. We brengen top-experts en diverse stakeholders samen om met elkaar kennis te verdiepen en mogelijk partnerships aan te gaan. VBDO Meetings zijn bij uitstek geschikt om thought leadership over een specifiek onderwerp te ontwikkelen. Bekijk de aankomende events.

VBDO Publicaties 

Naast de benchmarks, voert VBDO onderzoek uit naar onderwerpen die betrekking hebben op duurzaam beleggen. VBDO-publicaties zijn publiek beschikbaar.

VBDO Peer reviews

VBDO biedt peer reviews aan. Daarmee ontwikkelt u kennis over hoe vergelijkbare partijen in de sector presteren en wat in uw organisatie zou kunnen verbeteren.

VBDO thema’s uitgelicht

Hier staan enkele thema’s uitgelicht waarop VBDO aan kennisdeling doet.