nl nl en en

VBDO & WNF-NL introduceren: de VN Net-Zero Asset Owner Alliance

  • Datum: 10/11/2020
  • Tijd: 9:15-10:30
  • Locatie: Online webinar

Net-Zero Asset Owner Alliance, een inleiding

De door de VN geïnitieerde Net-Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) is een ambitieuze groep van asset owners. De alliantie heeft een publieke toezegging gedaan voor het transformeren van investeringsportefeuilles naar een Net-Zero-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050. De alliantie zal zich het komende jaar versterken met nieuwe asset owners en haar boodschap kracht bijzetten op de COP26 in Glasgow. VBDO en WWF-NL werken samen om deze alliantie bij Nederlandse investeerders onder de aandacht te brengen en er een gezamenlijke dialoog over te voeren.

Dit webinar was specifiek bedoeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en pensioenfondsen – en hun vermogensbeheerders – met als doel het het verstrekken van informatie over deze nieuwe alliantie en het starten van gesprekken met de huidige ondertekenaars.

Programma

  • 09:15 – 09:25: VBDO introduction
  • 09:25 – 09:45: The NZAOA explained and how she adds value for asset owners | Elke Pfeiffer, UN PRI
  • 09:45 – 10:00: Why join? | Marcus Bruns, Nordic Head of Sustainability bij Storebrand – ondertekenaar van de Net-Zero Asset Owner Alliance.
  • 10:00 – 10:30: Discussion

Webinar herhaling & presentatie

Dit webinar is niet opgenomen. Wel is de presentatie van de sprekers beschikbaar, deze vindt u hier.

Vervolg

In het voorjaar zal een verdiepende webinar worden georganiseerd waarbij VBDO en WNF-NL dieper in zullen gaan op verschillende tracks binnen deze alliantie. Voor meer informatie over de NZAOA neem contact op met Mart van Kuijk via onze contactpagina