nl nl en en

Kennisdeling

De VBDO brengt verschillende stakeholders bij elkaar voor het ontwikkelen en delen van kennis over duurzaam beleggen of ondernemen.

Zo brengen we partijen als pensioenfondsen, verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, bedrijven en NGO’s bij elkaar aan tafel, organiseren we webinars en seminars, publiceren themastudies, podcasts en video’s en delen onze kennis en opinie breeduit in de media.

Wij werken continu aan kennis- en leiderschapsontwikkeling op innovatieve thema’s, met name gericht op de financiële sector. Voor het bijdragen aan innovatieve, relevante onderwerpen, is het VBDO Innovatiefonds opgericht. Het fonds wordt gesponsord als extra bijdrage door onze leden.

VBDO events

In samenwerking met onze leden organiseert de VBDO onder meer ronde tafels, seminars, webinars en masterclasses. Deze evenementen dragen bij aan kennisdeling en capacity building gericht op verduurzaming van het financieel systeem.

We brengen top-experts en diverse stakeholders samen voor verdieping op diverse onderwerpen en het aangaan van partnerships. VBDO events zijn bij uitstek geschikt om thought leadership over een specifiek onderwerp te ontwikkelen.

VBDO publicaties 

Naast onze benchmarks, voert de VBDO onderzoek uit naar onderwerpen die betrekking hebben op duurzaam beleggen en ondernemen. onze publicaties zijn publiek beschikbaar.

VBDO Peer reviews

VBDO biedt peer reviews aan. Daarmee ontwikkelt u kennis over hoe vergelijkbare partijen in de sector presteren op het gebied van verantwoord beleggen en krijgt u advies over mogelijke, strategische verbeteringen van uw eigen organisatie.

Informatiepagina’s per thema