Webinar Kinderarbeid in de kobaltindustrie

  • Datum: 23/09/2021
  • Tijd: 10:00-11:30
  • Locatie: Online

Tijdens de tweede sessie in deze serie over kinderarbeid en de financiële sector, zullen een aantal experts zich richten op kinderarbeid in de kobaltsector.

Aangezien kobalt van cruciaal belang is voor de energietransitie, is juist deze sector van bijzonder belang voor investeerders. Investeren in de kobaltmijnbouwsector biedt namelijk niet alleen kansen, maar ook een verhoogd risico op mensenrechten- en kinderrechtenschendingen. Dit werd onlangs herhaald in een rapport van de IAO en UNICEF, waarin werd gesignaleerd dat er een na 20 jaar aan daling recent weer een aanzienlijke toename van kinderarbeid is geconstateerd.

Programma

  • Introductie door Mark Robertson (Sr. Vice President, The Centre for Child Rights and Business)
  • Jaap Borstrok (Head of Supply Chain Sustainability, Signify) gaat in op Signify’s benadering van supply chain management en kinderarbeid in de kobaltmijnbouw.
  • Nabylah Abo Dehman (Senior Specialist, Social Issues, PRI) deelt inzichten delen over hoe institutionele beleggers gezamenlijk de kobaltsector kunnen betrekken.

Aanmelding en bechikbaarheid

Er is zeer beperkte beschikbaarheid voor aanwezigheid bij dit event, het kan dus zijn dat we u na aanmelding niet kunnen faciliteren in deelname. Bij voorbaat onze excuses hiervoor. Definitieve regisstraties krijgen t.z.t. een videolink toegestuurd.

NB. Dit event vindt plaats op basis van Chatham House Rule. 

Aanmelden