nl nl en en

The purpose of finance and investment – Aflevering 1: The origins of finance and investment

We staan voor grote, mondiale uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Deze vraagstukken eisen gedegen financiële besluitvorming van zowel investeerders op kapitaalmarkten, CFO’s binnen bedrijven als beleidsmakers van de overheid, willen we ze het hoofd bieden. Zeker nu zelfs de private markten de gevolgen beginnen te ondervinden van instortende ecosystemen.

In de eerste aflevering, nemen Dirk Schoenmaker, hoogleraar Banking and Finance Rotterdam School of Management, Erasmus University en Xander Urbach, sr. projectmanager bij de VBDO, ons terug naar de basis van hoe wij financieren en beleggen benaderen, en geven antwoord op vragen als  “Wat hebben overheden gedaan voor het bijsturen van de kracht van marktcoördinatie” en

“Kan sustainable finance de kloof tussen de financiële en de echte wereld dichten?”

Overige afleveringen

Alle afleveringen van the Purpose of Finance and Investment zijn ook terug te vinden op Spotify (geen account vereist).