nl nl en en

VBDO steunt resolutie Follow This

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling stelt dit jaar op aandeelhoudersvergaderingen vragen aan Nederlandse beursgenoteerde bedrijven over:

  • Inclusiviteit en sociaal ketenbeheer (leefbaar loon);
  • Natuurlijk kapitaal;
  • UN Sustainable Development Goals.

VBDO stelt al meer dan 20 jaar vragen over verschillende ESG-thema’s (Environmental, Social, Governance) en wereldwijde trends op het gebied van duurzame ontwikkeling aan Nederlandse multinationals.

Follow This

Follow This heeft als doel dat de wereld zo snel mogelijk overschakelt op duurzame energie en dat Shell hierin het voortouw neemt. Zo komt het afscheid van fossiele energie veel sneller en verliest Shell zijn leidende positie niet. Dat doet Follow This door op de aandeelhoudersvergadering op 24 mei te vragen aan Shell directeur Ben van Beurden om namens “groene” particuliere en grotere institutionele aandeelhouders het roer om te gooien.

VBDO steunt Follow This

De VBDO stelt dit jaar ook vragen op de aandeelhoudersvergadering van Shell en ondersteunt de Follow This met haar resolutie. VBDO lid Actiam sprak eerder al steun uit voor de resolutie.

Het VBDO rapport met daarin de analyse van de drie duurzaamheidsthema’s bij 40 beursgenoteerde bedrijven verschijnt in eind juni.