nl nl en en

Uitvaartverzekeraars beleggen vaak niet duurzaam

Een aantal grote uitvaartverzekeraars houden er geen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid op na. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onder 30 grote verzekeraars in Nederland. Uitvaartverzekering.nl maakte een samenvatting van het rapport en keek daarbij puur naar de uitvaartverzekeraars.

De verzekeringsmaatschappijen werden allen beoordeeld op de manier waarop zij hun verantwoord beleggingsbeleid binnen de organisatie inplannen, opzetten en daarover rapporteren. Vervolgens werden zij gescoord op vier criteria: bestuur, beleid, implementatie en transparantie. Het rapport bevat de onderzoeksresultaten van het kalenderjaar 2016.

Binnen het kader duurzaam beleggen scoren Yarden, Monuta, Klaverblad en de Onderlinge ‘s-Gravenhage ondermaats. In het geval van Monuta werden er zelfs helemaal geen punten toegekend door de VBDO.

Van de onderzochte uitvaartverzekeraars zijn er twee die op het gebied van duurzaam beleggen wel goed scoren, namelijk Ardanta (onderdeel A.S.R.) en DELA. Zij scoorden respectievelijk een 3,9 en 3,1 uit maximaal 5 te behalen punten.

Bekijk het volledige bericht met visueel overzicht op duurzaamnieuws.nl