nl nl en en

Klimaatakkoord: de financiële sector wil wél

In een artikel in Duurzaam Bedrijfsleven roemt Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, de financiële instellingen die de laatste jaren ambitieuze doelen opstelden om CO2-uitstoot terug te dringen. Zoals ABP die zich in 2015 voornam om de CO2-uitstoot van beleggingen binnen vijf jaar terug te dringen met 25 procent. In de jaarlijkse benchmark naar verantwoord beleggen onder pensioenfondsen van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) kwam ABP vorig jaar als beste uit de bus.

Buijink stelt dat de financiële sector vanaf 2020 gaat rapporteren over de klimaatimpact van financieringen en beleggingen. En uiterlijk in 2022 moeten alle instellingen actieplannen hebben opgesteld om deze negatieve impact te beperken. Buijink noemt een aantal methoden en voorbeelden hoe zij nog beter met de klimaatopgave om kunnen gaan.

Ook Ed Nijpels complimenteert de financiële sector met haar commitment aan de 49 procent CO2-reductiedoelstelling voor 2030.

Lees hier het artikel in Duurzaam Bedrijfsleven.