Online Expert Session – Climate transition risk, before and after the COVID-19 wake-up call

 • Datum: 16/06/2020
 • Tijd: 15:00 - 16:30
 • Locatie: Online webinar

De voertaal van deze webinar is Engels. Deelname is open voor alle geïnteresseerden. Deel deze online sessie of registreer via de aanmeldingsknop onderaan deze pagina.

Context

Op basis van ons jaarlijkse benchmark voor Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars op het gebied van verantwoord beleggen, kwamen we tot de conclusie dat beleggers vaak nog geen alomvattende aanpak hebben voor het omgaan met klimaatrisico’s.

Voor het in overeenstemming zijn met het akkoord van Parijs, moeten bedrijven, regelgevers, regeringen en investeerders echter samen hun acties richten op het realiseren van een klimaatneutrale economie. Omdat veel regeringen moeite hebben met het formuleren van een ​​duidelijk beleid, volgen ze verscheidene benaderingen op een verschillend tempo.

Hoe heeft COVID-19 ons toekomstbeeld veranderd, wat is er nodig om ons op deze lagere emissieniveaus te houden en wat is het risico van dat we weer overgaan op business as usual en de volgende, ontwrichtende crisis versnellen?

En hoe nemen beleggers hun verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door het aanpassen van hun portefeuilles voor het minimaliseren van risico’s en het grijpen van kansen tijdens de overgang naar een koolstofneutrale economie?

Deze VBDO online expertsessie, in samenwerking met DWS, biedt de mogelijkheid voor het vinden van antwoorden op deze vragen, het voeren van een levendige discussie met gerenommeerde experts uit het veld en meer.

Programma online expertsessie

 • Introductie door Jacqueline Duiker, VBDO
 • De onvermijdelijke beleidsreactie van Don Gerritsen (PRI) en Jason Eis (Vivid Economics)
 • Donkere en lichtgroene koolstofarme benchmarks en indices door Andreas Hoepner, University College Dublin en lid van de
 • EU Technical Expert Group on Sustainable Finance
 • Overgangsrisico’s en kansen door Michael Lewis, DWS
 • Q&A

Dit online evenement wordt gehost op DWS-webinars via BrightTALK.

Sprekers

 • PRI en levendige economie over de onvermijdelijke beleidsreactie:
  De Inevitable Policy Response (IPR) is een baanbrekend project dat tot doel heeft beleggers voor te bereiden op de bijbehorende portefeuillerisico’s van klimaatverandering. Het IPR-project voorspelt een antwoord tegen 2025 dat krachtig, abrupt en wanordelijk zal zijn. Jason Eis, Executive Director Vivid Economics en Don Gerritsen, Regional Head Benelux PRI, zullen bespreken hoe het overheidsbeleid om een ​​klimaatneutrale economie te realiseren op de middellange en lange termijn verschillende sectoren zal beïnvloeden.
 • University College Dublin – Investeren in klimaattransitie:
  Prof. Hoepner, PhD, is lid van de Technical Expert Group (TEG) van de Europese Unie voor duurzame financiering als een van de drie onafhankelijke leden. Hij zal licht- en donkergroene koolstofbenchmarks verduidelijken om de koolstofblootstelling in de beleggingsportefeuille te verminderen.
 • DWS – Overgangsrisico’s en kansen: Michael Lewis is hoofd van ESG Thematic Research bij DWS Group. Michael zal details geven over hoe vermogensbeheerders aandrijven en zich voorbereiden op een soepele overgang naar een klimaatneutrale economie, inclusief portefeuille- en reële wereldimpact.

Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door DWS

Aanmelden