nl nl en en

Nieuwe leden Platform Living Wage Financials: ABN Amro, Amundi en ING

Het Platform Living Wage Financials (PLWF) is uitgebreid van acht naar elf leden. De toevoeging van twee grote Nederlandse banken ABN AMRO en ING en Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi stelt het PLWF in staat zijn algehele bereik uit te breiden naar meer sectoren, bedrijven, leveranciers en uiteindelijk werknemers.

De van oorsprong Nederlandse investeerderscoalitie die gericht is op het aanpakken van leefbare lonen in de wereldwijde toeleveringsketen, werd officieel gelanceerd op 27 september 2018 in Den Haag. De lancering van het initiatief heeft de aandacht gevestigd op de rol die beleggers kunnen spelen bij het verbeteren van bedrijfspraktijken op het gebied van leefbaar loon. Met de toevoeging van Amundi gaat de coalitie ook verder dan de Nederlandse financiële sector en krijgt een internationaal karakter.

Lees meer op www.livingwage.nl