nl nl en en

Presentatie Benchmark Verantwoord Beleggen onder Pensioenfondsen 2020

  • Datum: 26/10/2020
  • Tijd: 17:00 - 17:30

Op 26 oktober 2020 presenteerde Angélique Laskewitz, algemeen directeur van de VBDO, de belangrijkste resultaten uit en publicatie van de Benchmark on Responsible Investment by Pension Funds in the Netherlands 2020 – From Boardroom Governance to Portfolio Implementation: Closing the Gap.

De presentatie vond plaats tijdens het live cast event van Financial Investigator in het Planetarium, te Amsterdam ZO.

Persbericht

Jaarlijks onderzoekt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen, met steun van FNV. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.435 miljard. Uit het uitvoerig onderzoek komen ook de prestaties van de sector als geheel naar voren. Hieruit blijkt onder andere dat er op het gebied van beleid al flink stappen zijn gemaakt de afgelopen jaren, maar er nog te winnen valt in de vertaling naar praktijk.

Lees hier het hele persbericht terug.