nl nl en en

AVA-agenda 2021

De VBDO bezoekt al sinds haar oprichting de algemene vergaderingen van aandeelhouders (AVA’s) van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. We willen dat de impact van onze engagement zo groot mogelijk is. Daarom prioriteren we iedere drie jaar thema’s die wij en onze leden belangrijk achtten, waarop wij kritische vragen stellen en over de jaren heen een vinger aan de pols houden wat betreft de voortang. Ieder jaar brengen wij aan het inde van het seizoen een AVA engagementrapport uit met daarin onze bevindingen.

Hieronder vindt u een overzicht met de door ons geplande AVA-bezoeken.

Geplande AVA-bezoeken

Financial Sector
ABN Amro 21-apr.
ING group 26-apr.
Aegon 3-jun.
a.s.r. 19-mei
NN group 20-mei
Industry
Heijmans 14-apr.
Royal BAM Group 14-apr.
Aalberts 27-mei
Corbion 19-mei
DSM 6-mei
ArcelorMittal 4-mei
Boskalis 12-mei
Vopak 21-apr.
AkzoNobel 23-apr.
Technology & Electronics
ASML 29-apr.
Philips 6-mei
TKH Group 6-mei
Signify 18-mei
Food, Beverage & Retail
Sligro 24-mrt.
Heineken 22-apr.
Wereldhave 26-apr.
Unibail-Rodamco-Westfield 12-mei
Services
Randstad 23-mrt.
SBM Offshore 7-apr.
PostNL 20-apr.
Wolters Kluwer 22-apr.
Fugro 22-apr.
KPN 14-apr.

AVA engagement rapport

De bevindingen van het huidige AVA seizoen worden op 30 juni gepresenteerd. De resultaten van het AVA-seizoen 2020 vindt u in ons AVA-rapport: AGM Engagement Report: Momentum – 25 Years of Engagement (EN).