nl nl en en

Workshop: Duurzaam beleggen doe je zo

  • Datum: 10/07/2021
  • Tijd: 14:30 - 15:30
  • Locatie: De Kargadoor, Vredeburg 40, Utrecht

NB. Deze workshop wordt door de VBDO ism Triodos Bank georganiseerd als onderdeel van het Duurzame Weekend in Utrecht.  

Beleggen is het nieuwe sparen. Maar hoe start je met beleggen? En hoe zorg je dat jouw geld terecht komt bij bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld – liefst met een goed? Stap 1: volg deze workshop!

Levert sparen nog wel wat op? Hoe betaal ik straks mijn studiefinanciering af? Kan ik naast mijn werk nog bijverdienen? Veel mensen stappen over van sparen naar beleggen. Het jaar 2020 brak alle records: er kwamen meer dan 160.000 beleggers bij in Nederland. De meesten daarvan zijn jonger dan 35. Niet iedereen realiseert zich dat je met beleggen ook een positieve impact kan maken op de wereld. Tenminste, als je besluit dat je dat duurzaam gaat doen.

Bij duurzaam beleggen kijk je naast financieel rendement ook naar de toegevoegde waarde van je investering op mens en milieu. Verdien je dan ook minder? Dat hoeft helemaal niet. Sterker nog, in sommige gevallen levert het zelfs meer op. Een voorbeeld: je steekt je geld in een kledingfabriek die veel winst maakt. Maar na een paar jaar blijkt dat men zich daar schuldig maakt aan kinderarbeid. Wat gebeurt er dan met de waarde van je aandelen, denk je? Traditioneel investeren gaat vaak om rendement op de korte termijn, maar duurzaam investeren kan zeker op de lange termijn  meer opleveren – niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen.

In deze workshop leer je de basis van beleggen en waar je aan moet denken wanneer je dit duurzaam wilt doen. Ben je dus net begonnen met beleggen of denk je daarover na? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

Aanmelden

Deelname aan de workshop is gratis, wel zijn er maar zeer beperkt plekken beschikbaar. Aanmelden kan via deze externe website.

Aanmelden