nl nl en en

Testimonials


VBDO brengt outside in
Ahold Delhaize pensioen
Eric Huizing
Ahold Delhaize Pensioen
VP Investments

Wij waarderen het werk van VBDO. Zij brengen de ‘outside in’; wij zijn bezig met de day-to-day business en dan komt verantwoord beleggen vaak op de tweede plaats. Door de rol van ‘luis in de pels’, maakt VBDO ons bewust van het feit dat je niet alleen het financiële resultaat moet meenemen in je besluitvormingsproces.

Leg de lat hoog

VBDO heeft voor ons een peer review gedaan. Zij hebben deze scan heel professioneel opgepakt. Er werd ons een behoorlijke spiegel voorgehouden; ‘Met wie willen we ons vergelijken en op welke onderwerpen? Wat willen we bereiken?’ De VBDO-ers hebben ons gestimuleerd: ‘Leg de lat hoog!’. Ook maakten ze ons duidelijk hoe belangrijk het is om goed met je stakeholders rekening te houden en van ze te leren.

Draagvlak

Het proces naar de oplevering van het rapport verliep soepel. Mede door de presentatie bij VBDO leeft het onderwerp echt en is het ook breder in onze organisatie enthousiast ontvangen. Er is draagvlak gecreëerd. Zo’n meeting stimuleert ook intern de gedachtenvorming. Zo kwamen mijn collega’s met het idee om een lunchmeeting over Verantwoord Beleggen te houden voor de collega’s in het hoofdkantoor. Een ander idee is dat de Beleggingsadviescommissie een bijeenkomst zal houden, specifiek over klimaatverandering en klimaatrisico.

In gesprek met NGO’s

VBDO kwam ook met praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je het gesprek aan kunt gaan met NGO’s.  Wij zullen dit binnenkort oppakken.

Ik raad VBDO zeker aan om mee samen te werken! De mensen van VBDO zijn toegankelijk, weten waarover ze het hebben en zijn lekker praktisch.


Een goede open discussie
Marcel Andringa
PME, het Pensioenfonds van de Metalelektro
Uitvoerend Bestuurder

Open discussie

We hebben met VBDO een goede open discussie gehad over de implementatie van ons duurzaam beleggingsbeleid. Zij gaven ons concrete verbeterpunten mee. Andersom stonden zij ook open voor onze ervaringen en suggesties.


Een stuwende kracht
Masja Zandbergen
Robeco
Head of Sustainability Integration

De VBDO benchmark is een van de drijfveren voor Nederlandse pensioenfondsen om serieus aan de slag te gaan met duurzaam beleggen en steeds verder te verbeteren.