nl nl en en

Stage projectmedewerker Sustainability & Engagement

 • Duur stage – april 2024 – vijf of zes maanden, 4-daagse werkweek
 • Vergoeding – 500 euro (op basis van 4 dagen p/week)
 • Deadline – 25 feb 2024

Gegarandeerd een positieve bijdrage leveren aan de wereld, dat is dagelijkse praktijk bij de VBDO. Bij ons ga je in gesprek met bedrijven en help je ze een volgende stap te zetten op hun weg naar duurzaamheid. Je bent een netwerker, die snel kan analyseren en scherpe vragen stelt. Je organiseert met gemak een kleinschalig evenement. Jij bent op zoek naar ons, en wij naar jou.

Bij de VBDO krijg je de kans om volwaardig mee te draaien in een jong, informeel en gedreven team. Wat goud waard is: je krijgt toegang krijgt tot een groot, professioneel netwerk binnen de financiële sector en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In ruil daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair, die ondersteunt bij het uitvoeren van meerdere projecten rondom duurzaamheid en engagement.

Wat is engagement?

Wil je invloed uitoefenen op het beleid of de strategie van een bedrijf, dan zul je met (vertegenwoordigers van) de onderneming in gesprek moeten. Dat kan bijvoorbeeld op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AVA), of achter de schermen. Meestal ga je in gesprek naar aanleiding van de impact van een bedrijf op een bepaald thema, zoals klimaatverandering of mensenrechten. Het voeren van dergelijke gesprekken met bedrijven noemen we engagement.

Wat ga je doen?

Als projectmedewerker werk je primair mee aan een drietal projecten, gericht op de plastic crisis, belastingtransparantie en verantwoorde mijnbouw. Diverse onderwerpen dus, waarbij de focus ligt op het voeren van gesprekken met investeerders, bedrijven en NGO’s. Er zijn talloze ontwikkelingen gaande in deze onderwerpen. Denk aan wet- en regelgeving, beleid, maar ook een steeds kritischer wordende samenleving die meer verantwoordelijkheid vraagt van bedrijven.

In deze rol werk je nauw samen met de projectmanager, bereid je gezamenlijk (engagement) gesprekken voor, sluit je aan bij verschillende werkgroepen en ondersteun je in de organisatie van verschillende evenementen; van een ronde tafel met internationale investeerders, tot een seminar over verantwoorde mijnbouw in de energietransitie. Je analyseert bedrijven, verwerkt resultaten, leest in op internationale en Europese wet- en regelgeving en schrijft mee aan rapporten.

Jouw vaardigheden & interesses

 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • Je studeert nog en volgt een universitaire opleiding;
 • Je bent analytisch, zelfstandig, leergierig, en je neemt verantwoordelijkheid;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, in woord en geschrift.

Wat heb je aan deze stage?

 • De kans om met een groot internationaal netwerk (bedrijven, investeerders, NGO/CSO) in gesprek te gaan over duurzaamheid en hun impact op de wereld;
 • De kans om afwisselend en maatschappelijk relevant werk te verrichten in een klein team met een informele sfeer en goede begeleiding;
 • De kans om contacten te leggen en kennis op te doen bij (inter)nationale bedrijven, financiële instellingen, overheden en maatschappelijke organisaties;
 • Je leert eigen beslissingen nemen en zelfstandig werken;
 • Actieve coaching om je voor te bereiden op je droombaan binnen de duurzaamheidssector;
 • Kantoor in de oude binnenstad van Utrecht op 10 minuten lopen van het station;
 • Inclusief gezonde (vega) lunch;
 • Je krijgt een stagevergoeding van 500 euro per maand bij een 4-daagse werkweek.

Solliciteren

Spreekt bovenstaande je aan en ben je vanaf april 2024 voor vijf of zes maanden (duur stage in overleg) beschikbaar? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 25 februari naar Freek van Til, Projectmanager Sustainability & Responsible Investing, via freek.vantil@vbdo.nl. Je kunt ook bij Freek terecht voor vragen over de vacature.

Andere stagevacatures

Kijk ook even naar onze stage projectassistent benchmark responsible investment.