nl nl en en

Amsterdamse beurs in teken van niet-financiële verslaglegging

De opening van de Amsterdamse beurs Euronext staat 27 juni in het teken van niet-financiële verslaglegging.

Sinds dit jaar is Europese wetgeving van kracht die beursgenoteerde ondernemingen verplicht niet-financiële informatie te rapporteren in bestuursverslagen. Daarvoor hanteren veel ondernemingen de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI). Vertegenwoordigers van relevante instellingen die zich bezighouden met verslaggeving van niet-financiële informatie openen morgen de beurs.

Naast VBDO zijn aanwezig: het Global Reporting Initiative, het International Integrated Reporting Council (IIRC) en Eumedion, evenals vertegenwoordigers van enkele banken, bedrijven en adviesbureaus. Ook het Ministerie van Economische Zaken, verantwoordelijk voor de jaarlijkse Transparantiebenchmark, is aanwezig, evenals de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).