nl nl en en

VBDO opent de Amsterdamse beurs

Angélique Laskewitz mocht vandaag namens de VBDO de beurs openen omdat deze week de 11de editie van de Benchmark Pensioenfondsen uitkomt. In deze studie wordt gekeken hoe de grootste 50 Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van duurzaam beleggen presteren. Opvallend is dat de trend richting een steeds verantwoordere portefeuille ook dit jaar weer doorgezet heeft. Pensioenfondsen nemen steeds vaker milieu- en sociale criteria mee in hun beleggingsanalyse en zijn hier ook steeds transparanter over.

De VBDO moedigt de Nederlandse pensioenfondsen wel aan om deze trend te versnellen, onder andere doordat activiteiten om klimaatverandering tegen te gaan steeds urgenter beginnen te worden. De best presterende pensioenfondsen zijn Pensioenfonds Zorg en Welzijn, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, BPL Pensioen, Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid en Pensioenfonds voor Woningcorporaties.