nl nl en en

Impact-investeerders beogen 8 procent groei in 2018

Op 6 juni 2018 is GIIN (Global Impact Investing Network) uitgekomen met de stand van zaken op gebied van impact investing wereldwijd:impact-investeerders beogen 8 procent groei dit jaar.

De impact investerende industrie groeit. Meer dan de helft van de ondervraagde investeerders deed de eerste impact investering in de afgelopen tien jaar; er zijn dus veel nieuwkomers in de markt. In 2017 investeerden respondenten meer dan 35 miljard dollar in meer dan 11.000 deals, en zij beogen om het geïnvesteerde kapitaal in 2018 met 8 procent te verhogen.

De impactbeleggingsmarkt is divers. De investeringen zijn de afgelopen vijf jaar in allerlei sectoren en locaties toegenomen met een robuust percentage van 13 procent per jaar in totaal. Topsectoren waaraan respondenten kapitaal hebben toegewezen zijn financiële diensten, energie en microfinanciering. De interesse van beleggers breidt zich uit naar segmenten als onderwijs, voedsel en landbouw, bijvoorbeeld in Oost- en Zuidoost-Azië.

Impactinvesteerders rapporteren prestaties in overeenstemming met zowel de financiële als de impactverwachtingen. Een grote meerderheid van de respondenten gaf aan dat hun investeringen hebben voldaan aan hun verwachtingen of die overtroffen op het gebied van impact (97 procent) en financiële prestaties (91 procent).

Respondenten beheren meer dan 228 miljard dollar aan beleggingen in impact investing en zijn van plan de kapitaaltoewijzingen voor impactinvesteringen in 2018 te verhogen.

Lees het persbericht