nl nl en en

Principles of Sustainable Finance voor studenten

VBDO-directeur Angélique Laskewitz verzorgt 4 februari in CIRCL, Amsterdam, het welkomstwoord bij de boekpresentatie ‘Principles of Sustainable Finance’ door Dirk Schoenmaker en Willem Schramade.

Principles of Sustainable Finance legt uit hoe de financiële sector kan worden gemobiliseerd voor een betere wereld. Met behulp van financiën als middel om sociale doelen te bereiken, kunnen we de  economie van het huidige pad naar een wereld leiden die voor iedereen duurzaam is.

Dit handboek is geschreven voor studenten op het gebied van financiën, economie, bedrijfskunde en duurzaamheid en combineert theorie, empirische gegevens en beleid om de duurzaamheidsuitdagingen voor bedrijfsinvesteringen te verklaren. Het laat zien hoe financiering te sturen naar bedrijven en projecten zonder rendement te verliezen en zo de overgang naar een duurzame economie te versnellen. Het analyseert de Duurzame Ontwikkelingsdoelen als een strategie voor een betere wereld en levert het bewijs dat ESG (milieu-, sociale en bestuurlijke) factoren van belang zijn, en legt in detail uit hoe deze factoren in de bedrijfs- en financiële sector kunnen worden opgenomen.

Meer informatie over Sustainable Finance voor studenten 

Bekijk en bestel deze en andere publicaties in de Duurzaam Beleggen Boekshop.

Bekijk de open educatieprogramma’s: 

Sustainable Finance – Rotterdam School of Management (Erasmus).

Finance in Transitie – Nyenrode.