nl nl en en

Ronde Tafel over Mijnbouw op de Filipijnen

Mijnbouw is een sector die berucht is vanwege haar grote, negatieve impact op mens en milieu. Hoewel we een schifting zien van lineair naar circulair gebruik van materialen en mineralen, zijn er nog veel grondstoffen nodig voor de transitie naar een koolstofarme economie.

Op de Filipijnen worden er stappen gemaakt: de ronde tafel over verantwoorde mijnbouw op de Filipijnen bleek zeer open en constructief. Voor het eerst kregen we de financiƫle sector aan tafel. Hoewel de sector is op veel vlakken voor veel verschillende uitdagingen staat, vonden we overeenstemming in het streven om verantwoorde mijnbouw naar een hoger niveau te tillen voor nationale, maar vooral ook het enorme aantal van meer dan 500.000 kleinschalige mijnwerkers.

Deelnemers waren o.a.: