nl nl en en

Online Expert Session – Climate transition risk, before and after the COVID-19 wake-up call

  • Datum: 16/06/2020

NB. De voertaal van deze webinar is Engels. 

Webinar

Sprekers

  • PRI en levendige economie over de onvermijdelijke beleidsreactie:
    De Inevitable Policy Response (IPR) is een baanbrekend project dat tot doel heeft beleggers voor te bereiden op de bijbehorende portefeuillerisico’s van klimaatverandering. Het IPR-project voorspelt een antwoord tegen 2025 dat krachtig, abrupt en wanordelijk zal zijn. Jason Eis, Executive Director Vivid Economics en Don Gerritsen, Regional Head Benelux PRI, zullen bespreken hoe het overheidsbeleid om een ​​klimaatneutrale economie te realiseren op de middellange en lange termijn verschillende sectoren zal beïnvloeden.
  • University College Dublin – Investeren in klimaattransitie:
    Prof. Hoepner, PhD, is lid van de Technical Expert Group (TEG) van de Europese Unie voor duurzame financiering als een van de drie onafhankelijke leden. Hij zal licht- en donkergroene koolstofbenchmarks verduidelijken om de koolstofblootstelling in de beleggingsportefeuille te verminderen.
  • DWS – Overgangsrisico’s en kansen: Michael Lewis is hoofd van ESG Thematic Research bij DWS Group. Michael zal details geven over hoe vermogensbeheerders aandrijven en zich voorbereiden op een soepele overgang naar een klimaatneutrale economie, inclusief portefeuille- en reële wereldimpact.