nl nl en en

Zorgverzekeraar Menzis lid bij de VBDO

Vanaf 1 januari 2024 mag de VBDO Menzis verwelkomen als nieuw lid. Desiree Wareman, Manager Treasury en Vermogensbeheer bij Menzis: ‘Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met ruim 1,8 miljoen leden. We maken ons sterk voor duurzaam toegankelijke en betaalbare zorg.  In Nederland zorgen we met elkaar voor elkaar.

Die solidariteit in de zorg is voor ons een belangrijk vertrekpunt. Met z’n allen betalen we premie. Zo houden we de zorg toegankelijk en betaalbaar voor de generaties nu én later. Bij Menzis is iedereen welkom. Ziek of gezond, jong of oud. Onze missie is niet voor niets: ‘Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst.’ Vanzelfsprekend dat we daarom ook onze schouders zetten onder verduurzaming. Duurzaamheid is de norm voor ons beleggingsbeleid en wij zijn ervan overtuigd dat beleggen met oog voor de wereld naast financieel ook maatschappelijk rendement oplevert. Met de opbrengsten van onze beleggingen houden we de premie zo laag mogelijk en kunnen we investeren in toekomstbestendige zorg.

Met het VBDO-lidmaatschap onderschrijft Menzis de noodzaak van het verder verduurzamen van de kapitaalmarkt. Financiële beslissingen hebben per slot van rekening impact op mens, omgeving en maatschappij. Voor ons biedt het lidmaatschap toegang tot een relevant netwerk en wij verwachten dat door kennisdeling en samenwerking de ontwikkeling van onze ambitie op het gebied van duurzaam beleggen nog actueler blijft.’

De VBDO is dankbaar voor de steun die ze van Menzis en haar overige leden ontvangt en kijkt uit naar een duurzame samenwerking.